Sales Support: +40 21 242 13 95 | T: +40 21 242 13 96

5 aspecte de care sa tii cont in cautarea celui mai bun furnizor de Cloud

Cloud Computing joaca un rol principal cand vine vorba de transformarea digitala in 2019. Organizatiile au inceput sa se bazeze tot mai mult pe serviciile Cloud, iar cele mai recente studii arata ca adoptia va creste considerabil in urmatorii ani.

Avand in vedere contextul tehnologic actual, organizatiile se confrunta cu provocarea de a face cea mai buna alegere in alegerea furnizorului de Cloud potrivit. Companiile trebuie sa solicite consultanta de specialitate pentru a evalua in mod corect beneficiile si riscurile pe care le implica migrarea catre Cloud, inainte de a incepe procesul efectiv de achizitie. Exista o multime de informatii cu privire la cele mentionate mai sus, dar nici unul despre modul in care poti evalua performanta furnizorului de Cloud fara a investi resurse precum timp si bani.

Iata 5 aspecte de care trebuie sa tii cont in alegerea furnizorului de Cloud potrivit:

1. Nivelul de securitate oferit – Ce este mai important decat securitatea datelor cu care lucrezi in fiecare zi? Majoritatea companiilor sunt reticente cand vine vorba de adoptia unei solutii Cloud tocmai din aceasta cauza. Este Cloud-ul sigur? Pot avea acces la datele mele oricand doresc? Raspunsul este da. Cu furnizorul de Cloud potrivit nu este nevoie sa iti mai pui astfel de intrebari. Alege un furnizor care iti poate oferi garantia securitatii datelor tale prin stocarea acestora intr-un Centru de Date de nivel Tier III. De asemenea, este important ca furnizorul sa iti asigure suport tehnic 24x7x365, oferit de o echipa de specialisti care pot interveni oricand in caz de nevoie.

2. SLA: Inainte de a incheia orice contract, este foarte important sa obtii o garantie legata de nivelul de calitate si disponibilitate oferit. Acest lucru se face, de obicei, printr-un Service Level Agreement, in care furnizorul de servicii se obliga sa plateasca penalizari in cazul nerespectarii cerintelor.

3. Recuperarea rapida a datelor – Intreaba furnizorul de Cloud ce se intampla cu datele tale in cazul unui dezastru. Alege partenerul care sa te scape de aceste griji si sa iti ofere o disponibilitate a datelor de 100%.

4. Free trial – Alege un furnizor care iti ofera optiunea de free trial. Cere o luna gratuita inainte de a luat decizia de migrare a tuturor datelor si aplicatiilor in Cloud pentru a vedea daca ai facut alegerea potrivita.

5. Costuri – Inainte de a incepe implementarea, trebuie sa ai o idee generala cu privire la cat de mult vei investi in comparatie cu cat vei economisi. Colaborarea stransa cu furnizorul de Cloud te poate ajuta sa obtii aceasta estimare.

Pentru mai multe informatii despre alegerea solutiilor Cloud potrivite pentru afacerea ta contacteaza-ne pe adresa starvault@star-storage.ro.

Distribuie pe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email
Share on stumbleupon