Sales Support: +40 21 242 13 95 | T: +40 21 242 13 96

Cu back-up nu ai nevoie de scuze

In cadrul oricarei organizatii, protectia datelor nu mai este un “nice to have”, ci o necesitate. Conform ultimelor studii, solutiile de back-up livrate din Cloud castiga teren printre companiile care pun din ce in ce mai mult accent pe protejarea volumelor mari de date cu care lucreaza zilnic. Atacuri cibernetice malitioase, dezastre naturale, incendiu, supratensiune electrica, acestea sunt doar cateva posibile cauze care iti pot paraliza munca in cazul pierderii datelor. Suna lugubru intr-adevar, insa e o realitate cu care ne confruntam zi de zi.

Backup-ul, un cuvant greu de tradus literalmente in limba romana, poate face diferenta intre ani de munca pierduti si o rasuflare usoara. In era informatica, back-up-ul datelor reprezinta procesul de a copia aceste date intr-o forma de arhivare in scopul restabilirii originalului dupa un eveniment in care au fost pierdute date.

Backup-ul are 2 scopuri principale:

  • Recuperarea datelor ulterior coruperii sau stergerii informatiilor.
  • Restabilirea informatiilor la o data precedenta.

Importanta backup-ului este auto-explicativa, iar daca esti familiar cu legile lui Murphy, stii ca orice poate da gres cu siguranta va da gres. Backup-ul este ca o asigurare, nu ai nevoie de el pana atunci cand chiar ai nevoie. Ca si companie sau simpli consumatori ignoram deseori scrisul ala mic din “manualul” de folosire a oricarui dispozitiv care proceseaza date informatice in care suntem sfatuiti sa avem un back-up.

Decizia de a nu investi intr-o solutie de back-up in Cloud poate fi una din cele mai neinspirate decizii pe care o poti lua. Mai jos gasesti 5 beneficii ale back-up-ului care dovedesc ca a avea datele in siguranta este de departe cea mai buna decizie pentru afacerea ta:   

  1. Agilitate si scalabilitate crescuta – posibilitatea de scalare a resurselor conform nevoilor tale de afaceri;
  2. Acces in timp real din orice loc la contul de back-up – unul din beneficiile majore ale implementarii unei solutii de back-up in Cloud este ca prin intermediul conexiunii la Internet ai acces de oriunde si oricand la contul tau de back-up;
  3. Implementare rapida – activare in doar cateva minute;
  4. Zero investitie initiala si costuri reduse – solutiile de back-up in Cloud sunt accesibile, multumita modelului de plata “pay-as-you-go” – platesti in functie de cat folosesti;
  5. Fara infrastructura – nu este nevoie sa investesti in achizitionarea de echipamente si specialisti IT, ceea ce inseamna ca vei reduce costurile cu consumul de energie si resursele umane. 

Concluzie

Cand vine vorba de informatii vitale este important sa protejezi datele si sa ai back-up in eventualitatea unei urgente. Din pacate aceste incidente nu sunt previzibile si uneori pana si o actiune inofensiva ca deschiderea unui fisier poate insemna haos pentru o companie. Indiferent de tipul de incident backup-ul este linia de siguranta care poate salva luni de munca si batai de cap.

Pentru a obtine mai multe informatii referitoare la avantajele pe care serviciul de back-up al datelor ti le ofera, acceaseaza pagina sau contacteaza-ne direct pe adresa contact@star-vault.ro.

Distribuie pe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email
Share on stumbleupon