Sales Support: +40 21 242 13 95 | T: +40 21 242 13 96

ACASA > Descopera > Descopera solutiile si serviciile Cloud

CE ESTE CLOUD​

In Cloud Computing, gestionarea unei afaceri devine mult mai usoara. In loc sa iti administrezi singur reteaua de 

calculatoare si servere pe care sunt instalate aplicatiile, apeleaza la un centru de date unde aceste aplicatii sunt stocate

CLOUD COMPUTING​

Cloud computing-ul reprezinta accesarea la cerere, de resurse hardware si software, prin internet. Toate aceste cereri se vor livra sub forma de servicii. Cu alte cuvinte, o companie din domeniul IT, care detine aceste resurse (infrastructura, servere, aplicatii, know-how) pune la dispozitia companiilor o parte din aceste resurse sub forma de servicii.

Cele mai importante tipologii cloud computing sunt urmatoarele:

  • SaaS (Software ca serviciu): folosirea unui software in regim de serviciu ce include o interfata web (exemplu: Google Docs, Microsoft SharePoint Online)
  • PaaS (Platforma ca serviciu): se utilizeaza o platforma cu o baza de date, un web-service, etc. (exemplu: Windows Azure)
  • IaaS (Infrastructura ca serviciu): atunci cand se utilizeaza un procentaj dintr-un server, in general cu o configuratie care se adapteaza necesitatilor.

TIPURI DE CLOUD

In functie de modelul de livrare exista 3 tipuri de Cloud Computing

Public Cloud

Cloud Public

Modelul prin care se beneficiaza de IT ca si utilitate publica a luat amploare odata cu dezvoltarea tehnologiilor de virtualizare. Cerintele sunt aceleasi ca si pentru un sistem clasic (resurse hardware, procese standardizate, compatibilitatea aplicatiilor, securitate etc), diferentele fiind in modul de provizionare si de operare.

Cloudul public este preferat de specialistii IT pentru proiecte care nu implica cerinte de securitate deosebite sau performanta garantata precum: medii de testare, medii de dezvoltare software, web hosting, e-commerce.

Datele gazduite in cloud public sunt protejate la nivel virtualizat prin incapsularea in serverul virtual si sunt expuse catre utilizatorii externi prin protectia tehnologiilor comune, utlizate si in modelul  traditional (proxy, firewall etc).

StarVault opereaza propria platforma de cloud public pe care sunt disponibile servicii de servere dedicate, servere virtuale (Microsoft Hyper-V) si servicii de backup de date . 

Cloud Privat

Pentru majoritatea organizatiilor evolutia de la modelul traditional la cloud reprezinta cloud-ul privat. Migrarea catre acest  model nu implica schimbari in modalitatea in care este administrat sistemul IT sau resursele de care acesta beneficiaza, ci doar externalizarea infrastructurii hardware si a platformei de virtualizare. Conceptul implica dedicarea resurselor harwdare, izolarea sistemului fata de alte entitati si asigurarea unui regim strict de parametrii de calitate (SLA). 

Cloud-ul privat este preferat de organizatiile care migreaza in cloud pentru reducerea costurilor operationale si o eficienta mai buna a departamentului IT. Cloud privat este folosit pentru:

aplicatii de business folosite in mediul productive; sisteme de procesare baze de date; medii de rezerva din planul de recuperare in caz de dezastru; medii de salvare a datelor.

Datele gazduite in cloud privat sunt protejate la toate nvelurile sistemului IT: echipamente dedicate,  protectie la nivel virtualizat, criptare, securizare a conexiunilor de date. Star Storage a dezvoltat in Centrul de Date din Bucuresti, propria platforma de cloud pe care poate livra configuratii de cloud privat, dimensionate pentru cerintele din proiectele clientilor: colocare in Centrul de Date si Enterprise Cloud (Microsoft Hyper-V).

Privat Cloud
Hibrid Cloud

Cloud Hibrid

Modelul de cloud hibrid acumuleaza beneficiile ambelor modele (cloud public si privat), fiind utilizat de majoritatea companiilor care au dezvoltat propria platfoma de cloud privat, dar au avut nevoie de resurse externe pentru proiecte pe termen scurt sau cerinte speciale.

Cloud hibrid este un model complex, de aceea utilizarea acestuia ca serviciu acopera nevoi extinse si care poate fi folosit pentru: sistemul IT central protejat de un mediu de rezerva in alta locatie; distributia sistemului IT pe mai multe locatii (multi site) si alinierea sistemului IT cu procesele de continuitate a afacerii in caz de dezastru (business continuity).

Proiectele pentru care se preteaza o solutia de cloud hibrid implica o analiza detaliata a obiectivelor si a infrastructurii necesare. StarVault a derulat astfel de proiecte pentru care s-au facut solutii complete cu urmatoarele servicii: enterprise cloud,  servere dedicate, colocare, servicii de comunicatii de date.

BENEFICII

DE CE SUNTEM DIFERITI

18 ani de experienta pe piata IT din Romania;

8 ani de expertiza in domeniul mediilor de cloud privat pentru companiile mari;

Centru de date de nivel TIER III construit conform specificatiilor Uptime Institute;

Cel mai eficient centru de date din Romania (Green Data Center – PUE 1.5, de la 2.3 initial);

Nivel ridicat de disponibilitate (99,9%) garantat prin SLA;

Echipa de specialisti cu peste 500 de certificari;

Suport tehnic 24/7;

Neutralitate – orice client isi poate alege operatorul national sau international.

star vault de ce suntem diferiti

SOLUTII SI SERVICII

Servicii conexe care te-ar putea interesa si ajuta in succesul de business

INCA AI INTREBARI?

Contacteaza-ne pentru o discutie in legatura cu ceea ce te intereseaza. Iti vom oferi toate
raspunsurile de care ai nevoie.

*Completand acest formular sunteti de acord ca datele dvs. de contact vor fi folosite de Star Storage in comunicari de marketing.
Pentru mai multe informatii, consultati Termeni si conditii.